VELKOMMEN TIL HOLSBRU

Kontakt oss gjerne på telefon 95 22 31 79 eller på e-post:post@holsbru.no

Holsbru ligger ved Liumsetervegen langs fv.204 (mellom Gausdal og Fagernes) like ved Dokkelva i Gausdal Vestfjell.Det er fine muligheter for camping i området. Holsbru er et naturlig knutepunkt for ferdsel inn i Langsua nasjonalpark området rundt. Stedet består av opparbeidet parkeringsplass med infotavler, rasteplasser og toalett for veifarende. Driver av stedet i dag er Gaute Nuland som er en ivrig fluefisker og er godt kjent i Dokkelva da dette er hans favorittelv siden barndommen.

Holsbru har kafe med enkel servering og villmarksbutikk. Holsbru er et bra utgangspunkt for vandring og sykkelturer i området. Stedet passer for småturer med barn, langturer, rundturer og toppturer. Kort vei til gode fiskeplasser slik som Dokkelva, Dokkvatnet, Toftsetervatnet, Snæra og Dokkfløy. Det er fine muligheter for camping i området. Langs Liumseterveien er det 4 tilrettelagte oppstillingsplasser for campingvogner, bobiler og telt.

Områdets mest populære turmål for fjellvandrere er fjelltopper som Ormtjernkampen, Storhaugen, Dokkampen, Snæreskampen og Suluhøgda, Frøislands kilde - oppkomme, tur til Kittilbu Utmarksmuseum, Volden seter, Kulturstien, Livets råk og Liomseter turisthytte.


FISKEKORT, KART, UTLEIE AV BÅTER OG KAJAKKER

Det selges fiskekort for Gausdal Statsalmenning. På Holsbru kan du også innhente tips og råd om hvor fisken biter, samt kjøpe mark. Vi selger også det populære Vestfjellkartet som gir deg en god oversikt over området hvis du skal ut på vandring. Kartet er også tilpasset bruk av GPS og kompass. Holsbru har utleie av robåter og flytevester på Tortjønnet, Dokkfløy og Snæra. Du kan også leie kajakker med paddleårer av oss, men må selv ta med takgrind eller henger og festestropper når du skal frakte disse inn til vann i fjellet. Kajakkene står oppstilt i eget stativ utenfor Holsbru. Nøkkel kan leveres i postkasse ved hovedinngangen hvis du kommer utenom åpningstid.

PRISER FOR LEIE AV BÅTER OG KAJAKKER:

  • BÅTER - kr 75,- pr. døgn.

  • KAJAKKER - kr 75,- pr. døgn.

  • VESTER - kr 10,- pr. døgn.


VEIER I OMRÅDET / CAMPING

Det er mange muligheter for camping langs flere av de sommeråpne fjellveiene i Gausdal. De mest populære plassene ligger i Gausdal Vestfjell, men det er også flere fine plasser i andre fjellområder i Gausdal. Her er noen bilder fra Dokkvatnet hvor du også kan fiske fra land hvis du har fiskekort.

LIUMSETERVEGEN. Ved veien er det idylliske campingmuligheter. Liumseterveien tar av fra Vestfjellvegen (fv. 204) ved Holsbru, og går inn til Liomseter Turisthytte. Langs Liumseterveien i Gausdal Vestfjell kan man campere med campingvogn og bobil, telt og lavvo på 4 tilrettelagte oppstillingsplasser mellom Holsbru og Liomseter. Det er tillatt å stå på Dokkvollane, Revåa, Skjæla og Liomseter mot å betale gjeldende avgift/ bomavgift i bommen ved Holsbru. Det er utedoer på alle plasser, og plassene ligger like ved vann. Det er ingen tilgang til strøm. All søppel må tas med til container ved bommen. Drikkevann kan hentes i kran ute ved toalettet på Holsbru. Veien er vinterstengt, og vanligvis åpen fra sist i mai til sist i oktober.For mer info. se www.gausdal-fjellstyre.org og www.liomseter.no

ORMTJØNNSVEGEN. Selvbetjent bom, betal over bank, sms eller kjøp passering på Holsbru (info., fiskekort m.m.). Veien tar av fra Vestfjellvegen i Oppsjølia og går forbi Ormtjønnssetra inn til Toftsetra. Poulære toppturer her er å gå fra Ormtjønnssetra og opp til Ormtjernkampen (ca. 1 time),tidl. Ormtjernkampen Nasjonalpark - som nå er en del av den nye Langsua Nasjonalpark, og fra Toftsetra til Storhaugen (ca. 1 time).

DOKKFLØYVEGEN. Selvbetjent bom. Ta av fra Vestfjellvegen ved Kittilbu, veien går langs Dokkfløy, forbi Kulturstien på Kittilbu Utmarksmuseum og Dokkfløydemningen, gjennom Skartlia, og videre mot Lillehammer eller Dokka. For mer info. om området, se www.randsfjordmuseene.no

MANSTADLIVEGEN. Selvbetjent bom. Veien tar av fra Vestfjellvegen ved Holsbrua, går langs vestsiden av Dokkfløy til Dokkfløydemningen, og videre vestover til Nordrumssetra og inn på Synnfjellveien som går videre til Dokka eller Vestfjellveien.

REVSJØVEGEN. Selvbetjent bom (automat) fra Svatsum, forbi Synstgardsseter og videre til Revsjøene.